Marie

Marie van Dorst

Secretaris & lesgever

Zelf begon ze ooit als klein meisje met wekelijkse balletlessen. Dit groeide al snel uit tot een grote passie en hier kwamen steeds meer dansstijlen bij kijken. Doorheen de jaren heeft Marie lessen ballet, jazz, modern en hedendaags gevolgd in verschillende dansscholen en kreeg ze les van diverse gediplomeerde dansdocenten. In juni 2021 behaalde ze haar diploma dans van het Deeltijds Kunstonderwijs en rondde ze haar vooropleiding aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten succesvol af.

Wegens jammerlijke chronische blessures is het voor Marie op dit moment niet mogelijk om aan een voltijdse dansopleiding te starten. Daarom is ze blij dat ze bij ons terecht kan om haar kennis en passie door te geven aan onze dansers. Dit zal ze combineren met enkele freelance-dansopdrachten en zichzelf steeds te blijven bijscholen op dansvlak. Daarnaast volgt ze de opleiding "Educatieve Bachelor Lager Onderwijs" in Antwerpen.


Sinds 2021 maakt Marie ook deel uit van het bestuur van de dansschool. Samen met Jill neemt ze de artistieke leiding en staat ze in voor het PR managment.